به گزارش مشرق، این عملیات علمی و فنی ساعت 1:35 دقیقه بامداد امروز چهارشنبه به وقت محلی در استان «گانسو» واقع در شمال غرب چین انجام شد.
ماهواره مذکور مدل «اس جی ـ 10» است که چین آن را به شکل یک گلوله ساخته و از مرکز ماهواره «جیو چوان» در این استان پرتاب کرده است.
چین تا قبل از این 19 بار در طرح های مختلف علمی بر روی این ماهواره آزمایش انجام داد تا وضعیت وزنی این ماهواره مورد تایید کامل قرار گیرد.
ماهواره های گراویتی، ماهواره گرانشی و جاذبه پایین خوانده می شوند و بی وزنی ایجاد می کنند و می توان برای آزمایش های مختلف از جمله تحقیقات در فیزیک سیالات استفاد کرد.
تا پیش از این چنین آزمایش هایی در تاسیسات فضایی مانند آزمایشگاه ها و راکت های فضایی صورت می گرفت.
این ماهواره احتمالا فقط چند روز در فضا باقی خواهد ماند و پس از آن ماموریتش به پایان خواهد رسید.
«هو ون رویی» از طراحان این ماهواره در گفت وگویی که روزنامه چاینا دیلی چین از وی نقل کرده است، گفت: ماهواره بازگشتی به زمین می تواند برای آزمایش جاذبه زمین مورد استفاده قرار گیرد. این قابلیت را بسیاری آزمایشگاه های فضایی ندارند.
چین این ماهواره را با همکاری 11 مرکز علمی و فنی، دانشگاه و همچنین مرکز علوم هوا و فضای ژاپن ساخته است.
چین از سال های قبل ساخت ماهواره های پیشرفته تر برای مصارف علمی و تحقیقاتی را شروع کرده و قبل از این هم موفق به پرتاب اولین ماهواره «کمیت سنجی» خود موسوم به ماهواره «کوانتومی» شده بود.
چین در آخرین تلاش های بلندپروازانه خود در فضا از برنامه ای جدید جهت تحقیق و بررسی درباره نیمه تاریک کره ماه خبر داد که قرار است یک کاوشگر فضایی به همراه یک سفینه ماه نورد در سال 2020 این ماموریت مهم را انجام دهد.
مرکز تحقیقات علوم فضایی چین نیز اواخر اسفند ماه سال گذشته اعلام کرد که دانشمندان هوافضای این کشور برای اولین بار موفق به ساخت یک ماهواره «کمیت سنج» با تجهیزات ویژه اندازه گیری شده اند که برای ساخت آن 30 سال وقت صرف شده است.
این کشور برای اولین بار در اکتبر سال 2003 موفق شد نخستین سفینه سرنشین دار خود با نام «شنژو - 5» را در ماموریتی 21 ساعته به فضا بفرستد و آرزوی خود را به واقعیت تبدیل کند.
چین پس از اجرای 19 ماموریت فضایی در سال 2015 میلادی، از انجام بیش از 20 ماموریت فضایی در سال 2016 خبر داده است.
کد خبر 553393
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۶
- ۰ نظر
- چاپ
چین برای اولین بار با پرتاب یک ماهواره کششی - گرانشی موسوم به «میکروگراویتی»، آن را با موفقیت در مدار زمین قرار داد.
منبع: ایرنا